sâmbătă, 7 martie 2015

6 motive pentru care Ungaria NU ar lua Ardealul, pe înțelesul spărieților.

6 motive pentru care Ungaria NU ar lua Ardealul, pe înțelesul spărieților.
1. Structura demografică.
Transilvania are o populație de 7 milioane de locuitori (33% din RO). Toți maghiarofonii din România numără aproximativ 1 300 000 de cetățeni, asta incluzând și rătăciții prin alte regiuni. Deci aproximativ asta ar reduce populația românofonă la 6 milioane. Ungaria are o populație de 9 milioane de oameni, gândiți-vă la raport.
2. Vrem autonomia ținutului Românesc!
Dacă ipotetic Ardealul s-ar alipi Ungariei, de ce preupun toți spărieții că toți românii ar accepta asta orbește? Este absurd. Tensiunile interetnice de acum din România ar fi nimic în comparație cu scenariul în care Ardealul ar trece la Ungaria, cu putere să destabilizeze grav tot statul maghiar. Pe lângă asta, nu ar 3 județe mici, în mijlocul țării, ci tocmai o regiune mare CU GRANIȚĂ CU ROMÂNIA în locuri multiple.
3. De unde bani?
Pentru a anexa un teritoriu, ai nevoie de investiții să îl aduci la nivelul tău, să schimbi administrația toată, școlile, să predai maghiara peste tot. Ia priviți cum stă Ungaria cu banii. Chiar credeți că și-ar putea permite?
4. Nu ai cum să scapi de români.
Nu mai mere cu maghiarizarea. Nu a mers în perioada dualismului, ce vă face să credeți că ar funcționa în Uniunea Europeană a secolului 21? Dacă ar deporta toți românii, toată regiunea ar intra în colaps, cine s-ar ocupa de industrie, agricultură, etc? Acei 1 300 000 de unguri? Și câți ar putea aduce să susțină regiunea?
5. UE și NATO, nema?
Că veni vorba de UE, toate tratatele și aliații valoroși ai României credeți că ar sta cu mâinile în sân să lase așa ceva să se întâmple? Toate scenariile fanteziste de maghiarizare sau deportare, s-ar putea comite în cadrul NATO și UE? Serios? Pe ce rahat de lume trăiți. Colac peste pupăză Românica noastră e aliată cu Ungaria în cadrul UE și noi oricum suntem mai bine văzuți, după ce Orbán a început să facă pe nebunul și Jobbik, probabil următorul partid ce va ajunge la conducere, e un soi de PRM extremist.
6. Nem, nem, coca.
Ungurii sunt prea mândrii și conservatori pentru a accepta o țară bilingvă, cu o populație rromă în creștere alertă. Până la urmă cred că fix asta ar cauza numărul maghiarimii din Ungaria să scadă. Ungurii din Ungaria abia-i acceptă pe Secuii din România, dar mai să trebuiască să retrăiască un dualism în stil Austro-Ungar? Cât o ținut imperiul ei au căutat încontinuu să se separe de austrieci. Să fim serioși.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu