marți, 30 ianuarie 2018

Să spui despre românii ardeleni de azi, că sunt urmașii slugilor ungurilor, mi se pare o josnicie fără margini

Să spui despre românii ardeleni de azi, că sunt urmașii slugilor ungurilor, mi se pare o josnicie fără margini

Familia mea şi familiile a sute de mii de ardeleni români au stat drept în faţa oricui, nu în genunchi, cum insinuează o grămadă de derbedei politici și din mass-media, pentru a-și justifica politica naționalist-șovină și xenofobă, ca și veșnica tendință de victimizare a românilor ardeleni(dar și cea de autovictimizare a unor români ardeleni, din păcate).
Tot ce înseamnă azi Transilvania, este realizarea noastră a tuturor, maghiari, saşi, secui, români, macedo-români, evrei, armeni, țigani, slovaci, ruteni, cehi, sârbo-croați, polonezi, greci, bulgari sau turci…De la cel mai mare aristocrat al Transilvaniei, până la ultimul jeler. Fiecare, după posibilităţi şi conştiinţă.
 
Nu odată am fost jignit(nu doar eu, ci și mulți alți ardeleni români), cu apelativul „urmaş de slugă” al ungurilor, de către diverși ziariști, oameni politici, sau pur și simplu de români, care nu au habar despre istoria străbunilor noștri ardeleni.
 
Care se simt urmași de slugă, să se ducă la dăncilă şi la oamenii lui dragnea. Acolo e plin de slugi, acolo vor fi în elementul lor…Și sunt unii ardeleni, care o fac, de multă vreme. Nu neapărat doar etnici români…
 
Nimurucilor, de ardeleni să nu vă mai legați, fiindcă nu aveți nici dreptul, nici căderea de a ne judeca strămoșii. Care erau ardeleni, cu mult înainte de a exista România ca stat. Cum să comparăm 100 de ani de Românie cu 1000 de ani de Transilvanie ?


tudorduică-transsylvanica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu