sâmbătă, 27 februarie 2016

EXPLOZIV! Părinții sunt mințiți în legătură cu VACCINURILE

EXPLOZIV! Părinții sunt mințiți în legătură cu VACCINURILE de site-uri de mâna a 2-a dornice de trafic.
V-am atras atenția cu titlul „senzațional”?
Nu trece ziua și iar sunt publicate pe internet zvonuri paranoice legate de vaccinuri, pe site-uri de slabă calitate ahtiate după senzațional. Frica vinde. Iar tinerii părinți sunt foarte vulnerabili când vine vorba de siguranța copiilor lor. Vor tinde să ia în serios orice amenințare, fără să se oprească să cugete și să evalueze. Nu-și permiteau acest lux în alte vremuri, când au evoluat aceste instincte. E un instinct cât se poate de natural, dar care este exploatat fără milă de deținătorii de site-uri de scandal.
Astăzi: de ce pe prospectele unor vaccinuri din România scrie în alte limbi, și de ce scrie că oamenii sunt rugați „să raporteze efectele adverse”? Site-urile conspiraționiste oferă absolut gratuit propria lor interpretare: „se fac experimente pe copiii români!”
Răspuns la prima întrebare: „de ce sunt în România vaccinuri destinate altor țări?”
România a avut nevoie de niște vaccinuri de un anumit tip pentru care stocurile nu erau suficiente, așa că a făcut apel să găsească un vaccin din altă parte, pentru a acoperi nevoia. S-a găsit un excedent de doze făcute de Sanofi care era destinat unor piețe externe, printre care și Kazahstan. A fost preluat în procedură de urgență, la noi lipsind de prea multă vreme. Din cauză că a fost preluat de urgență, nu s-a mai pierdut timp ca să se schimbe ambalajul și prospectul. Astfel, a fost însoțit de prospectul original, dedicat pieței căreia îi era destinat.
Răspuns la a doua întrebare: Orice produs nou intrat pe piață cere monitorizare suplimentară. Întotdeauna. Orice ar fi. Nu contează ca e același lucru cu alt ambalaj. Contează ca e nou pe piață. Oamenii care pun astea pe piață își fac treaba și sunt atenți.
SURSA:
PSEUDOSTIINTA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu